Summer in a bowl

Nu het officieel zomer is, ook al lijkt het zonnetje dit nog te betwisten, is het natuurlijk weer tijd voor zomerse gerechten! Of te wel het eten moet makkelijk, licht en fris zijn met een hintje zomerfruit. ‘Summer in a bowl’ is daar het perfecte voorbeeld van. Het gerecht heb ik geplukt van de food blog Damn Delicious’, wat zeker een bezoekje waard is! en is intussen wel een favorietje geworden. De naam heb ik aangepast, maar de hoofdlijn en ingrediënten zijn hetzelfde gebleven. Perfect voor ’s avonds in de tuin, voor de tent, bij een picknick of op het strand!

Smakelijk!

Screenshot_2014-06-26-17-49-34-1kopieLOGO
Ingrediënten
:

– 50 gram parel couscous
– 1 avocado (geschild, ontpit en in blokjes gesneden)
– 120 gram aardbeien (in halfjes of partjes gesneden)
– 130-150 gram maiskorrels
– 1 klein handje pijnboompitten
– 1 citroen

Optioneel:
– citroen olijfolie (naar smaak)
– kruiden (peper, zout, basilicum, koriander)

Dit eenpersoonsgerecht is heel simpel en snel te maken. Here is how! Breng in een steelpannetje een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snufje zout. Zodra het water kookt voeg je de parel couscous toe en laat je deze 11-12 minuten sudderen. Wanneer de kooktijd is verstreken giet je de couscous af en laat je deze afkoelen. In de tussentijd kun je de aardbeien al in halfjes of partjes snijden en deze samen met de blokjes avocado en maiskorrels in een kommetje mengen. Verhit vervolgens in een pannetje de pijnboompitjes zodat deze licht geroosterd kunnen worden. Dit gaat sneller dan je denkt dus blijf er met je koppie bij! Voeg op het laatst de pijnboompitjes en couscous toe aan het kommetje, kruid het geheel naar smaak, knijp er wat vers citroensap over uit en meng het geheel nog een laatste keer goed door. Et voilà! Summer in a bowl! Voor de echte lemon liefhebbers kan er ook citroen olijfolie worden toegevoegd aan het gerecht of een vinaigrette. Laatst genoemde is te vinden op eerder genoemde blog!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s