Strawberry mini puffs

Voor de snoeperts, de levensgenieters en ach voor iedereen eigenlijk:
Strawberry mini puffs!

Heel simpel en heel – dit is niet gezond, maar wel super lekker -. Gevonden op  de  website White On Rice Couple en gemaakt in eigen keuken. Ze zijn heerlijk,  zomers en picknick geschikt. Fijn om te delen dus of om he-le-maal zelf op te moffelen.

blogsp1kopieLOGO

Smakelijk!

blogsp2kopieLOGO

Ingrediënten:

– 4 plakjes bladerdeeg (uit de vriezer)
– 1/2 – 1 pakje banketbakkersroom (dr. Oetker)
– 8 grote aardbeien (min of meer)
– 1 ei

Was het dat?! Ja! Dat is echt alles wat je nodig hebt. Natuurlijk kun je het deeg en de room ook helemaal zelf maken, (zie website White On Rice Couple)  maar dit is voor de luie/werkende mens, zullen we maar zeggen. Here is how to do it! Zet de oven alvast aan op 210 graden Celsius. Snijdt de aardbeien in plakjes en zorg ervoor dat ze niet te dun en niet te klein zijn, want dan wordt het pap in de oven. Spreid vervolgens de bladerdeeg velletjes een beetje uit met je vingers. Snijdt met een mesje strookjes van ongeveer een centimeter breed en ongeveer 2 – 3 centimeter lang aan beide kanten (links & rechts). In de middenstrook spreid je een goede eetlepel room uit die je bedekt met de stukjes aardbei. Maak de strookjes een beetje nat met wat water en ‘vlecht’ vervolgens de puff dicht. Ik adviseer om ook de boven en onderkant dicht te vouwen, zodat er niet te veel aardbeien sap uit kan lopen. Als laatste klop je het ei, zodat je met een kwastje de puffs kan insmeren voor dat mooie gouden effect en klaar is kees! Pop em in the oven en wacht ongeveer 20 minuten.

Let op! Voorzichtig met het naar binnen moffelen, ze zijn heeet van binnen! Safety first..eerst blazen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s