Fresh Simple & Healthy

Haaaaah zomer…. heerlijk.
En tegelijk goed voor de lijn, want als het zo warm is heeft het merendeel van de mens minder honger ennnnnn wordt er meer gedronken!
(HO! STOP! Step away from the booze!)
Nee hoor geniet ervan en drink je wat meer alcohol wissel het dan regelmatig af met een glas water of!… eet deze heerlijke ‘dish’ : Fresh Simple & Healthy.

Natuurlijk zitten er in de mozzarella en avocado genoeg calorieën, maar dat weegt (naar mijn mening) niet op tegen alle gezonde voedingstoffen die erin zitten.
Avocado bevat naast gezonde vetten en vezels ook veel vitamine en mineralen (vitamine A, B1, B2, B6, C, E)! Mozzarella heeft dat allemaal niet, maar is daarentegen wel een goede bron voor eiwitten.
Verder is het vers, simpel en gezond, dus..

Smakelijk!

20140717_182637LOGO

Ingrediënten:

– 1 kipfilet (in blokjes)
– 2 handen baby bladspinazie
– 1 of 1/2 avocado (in reepjes/partjes)
– 1 of 1/2 halve bol buffel mozzarella (in schijfjes)
– 1 mega grote vleestomaat (in schijfjes)
– 1 flinke lepel 0% vet Griekse yoghurt
– 1/2 theelepeltje aioli
– 3 theelepeltjes Korma pasta
– 5 cm komkommer (in hele fijne blokjes)
– peper & zout (naar smaak)

Here is how to do it! Allereerst, very important!, laat 3 saté prikkers weken in water, zodat ze niet de fik in gaan op je mooie grilletje. Vervolgens leg je alvast de bladspinazie op het bord, snijd je de avocado in partjes en deponeer je ook deze netjes op je bord. Same goes voor de tomaat met mozzarella! Snijd dan de kipfilet in blokjes, rijg ze aan de stokjes en wrijf ze in met de Korma pasta. Grill ze op de BBQ of gewoon ordinair in de grillpan (like I did) en leg ze op het spinazie bedje.
Tijdens het grillen kun je mooi de tzatziki maken, zo gepiept (promise), waardoor je je waakzame oog op de grill kan houden. Mix in een kommetje een flinke lepel Griekse 0% vet yoghurt, met een half theelepeltje aioli, peper, zout en ongeveer 3 kwart van de komkommer blokjes.. oei, had je die al gesneden? > anders snel nog even doen! Je kunt de tzatziki natuurlijk naast het gerechtje serveren of lepel een beetje over de kip. Dat was het!

Let op: de hoeveelheden zijn gebaseerd op een gerecht voor 1 persoon.
Om te voorkomen dat je met een halve avocado en mozzarella bol komt te zitten, zou ik lekker een/je vriend of vriendin verrassen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s