Peas in a Pasta Pot

Het is een gerechtje dat zowel warm, lauw als koud gegeten kan worden, dus ideaal als avondmaaltijd en left-over lunch voor de volgende dag. Persoonlijk vind ik hem koud (stiekem) het lekkerst. Daarnaast is de PPP heel makkelijk te maken en nog gezond ook! Zo bevatten de doperwtjes veel vezels (dus zit je langer vol) en maar weinig calorieën (yay!). De eieren zorgen weer voor eiwitten, ijzer en de vitamines A, B2 en B12, waardoor dit gerechtje vleesvrij kan blijven en mijn grote liefde… de avocado, welke te veel goede eigenschappen bevat om hieraan toe te voegen. Natuurlijk kun je ook (bewust) kiezen voor volkoren pasta, of glutenvrije pasta om het nog gezonder te maken.

Smakelijk!

P.S. Grote dank aan mijn lieve familie voor de Gigli’s uit Bella Italia! ❤

cfspag1kopieLOGO

Ingrediënten:

– 50 gram Pasta (any kind will do)
– 1/2 avocado in stukjes
– 1 ei in stukjes (met dooier)
– 1/2 cup diepvries doperwtjes (min of meer)

– 1 flinke eetlepel 0% vet Griekse yoghurt
– 1 theelepeltje pittige mosterd
– 1/2 theelepeltje honing
– peper & zout

Here’s how to do it! Zet wat water op in een pannetje. Kook de pasta conform de gebruiksaanwijzing op de verpakking en het ei totdat hij goed hard is (7-9 minuten). Meng in een kom de yoghurt, mosterd, honing, peper en zout tot een sausje. Giet vervolgens de pasta af wanneer deze klaar is en gooi de pasta bij het sausje in de kom. Pel het ei en hak ‘em in stukjes. Voeg ook deze, alsmede de avocado en 2/3e van de erwtjes toe aan de kom. Schep alles een paar keer goed om en serveer in een schaaltje of op een bord. Drapeer de rest van de erwtjes over het gerechtje, zodat het groen er lekker uitspringt!

[FOOD TIP] Wil je wat meer pit en/of bite? Voeg er dan een bosuitje en/of wat pijnboompitjes aan toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s