PomPom CousCous

Ohhhhh the wonders of food! Dit gerechtje neemt je mee naar een hele andere wereld. Een wereld van scharlaken rood [granaatappel vruchtjes], mini couscous pareltjes, geurende kruiden en ziltige fetakaas. *1001 Nacht*, zonder 1001 ingrediënten. Super snel, super makkelijk en ik heb het 3 dagen achter elkaar gegeten > wich shows my love for this dish!

Smakelijk!

 pompomkopieLOGO

Ingrediënten:

– +/- 100 gram couscous
– 1 eetlepel caribbean spices [paprika, nigellazaad, knoflook, ui, zeezout, peterselie]
– 80 – 100 gram granaatappelpitjes
– +/- 80 gram fetakaas
–  1 flinke eetlepel pijnboompitjes
– 3-5 plukjes verse, fijngehakte, krulpeterselie

Voedt 1 tot 2 personen.

Here’s how to do it. Weeg de couscous af en schudt het in een hittebestendig kommetje. Voeg er de caribbean spices aan toe. Dit is een eetlepel zonder ophoping, dus een heel heel heel erg glad afgestreken eetlepel waar we het over hebben.
Het moet de couscous kruiden, niet de boel overheersen. (Ik gebruik zelf de caribbean spices mix van Jonnie Boer, welke verkrijgbaar is bij de Albert Heijn.) Voeg vervolgens kokend water toe aan de couscous. Het water moet net een paar millimeter boven de couscous uitkomen. Dek het kommetje af met folie, zodat het  vocht goed opgenomen kan worden [stomen]. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten, ligt voornamelijk aan je hoeveelheid. Fluf de couscous door er met een vork doorheen te harken en voeg de granaatappelpitjes, pijnboompitjes en peterselie toe aan het kommetje. Kruimel als laatste de fetakaas eroverheen en mix alles goed door elkaar. Geniet!

P.S. Speel een beetje met de ingrediënten. Smaakt het te flauw, voeg de volgende keer dan iets meer kruiden toe of kook de couscous in bouillon. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid feta kaas, granaatappel en pijnboompitjes.
Kijk welke  hoeveelheden het gerecht voor JOU in balans brengen. Let je op de lijn, minder dan met de feta kaas en pijnboompitjes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s