The sweet sweet fall

Fall is coming! En uiteraard is de herfst ondertussen ook bij cathfood.com beland.
Persoonlijk, zolang het niet regent, vind ik het prima. De lichtjes kunnen ’s avonds weer aan, de bomen veranderen van kleur en alles is gehuld in een mysterieuze mist van.. sorry ik droom te ver weg.
Want, waar het bij cathfood.com om gaat is natuurlijk het eten! En ik heb een juweeltje voor jullie! Prachtige zachte smaken, zoet en ziltig, met prachtige herfst kleuren. Super easy & super lekker!

Smakelijk!

fallreckopieLOGO

Ingrediënten:

– 1 grote zoete (oranje) aardappel
– 50 gram feta kaas (verkruimeld)
– 1 grote hand eikenblad sla melange
– 5 groene of zwarte olijven (ontpit en in schijfjes)
– 2 snoep tomaatjes (in schijfjes)
– 1 gesnipperd sjalotje
– 1/2 of 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel olijfolie

– snufje peper naar smaak

Here’s how to do it! Schil en rasp de zoete aardappel. Snipper vervolgens een uitje en snijdt het knoflookje fijn. Verhit in een pan een eetlepel olijfolie en fruit de ui en knoflook zachtjes aan totdat de ui glazig is. Voeg dan meteen de zoete aardappel rasp toe aan de pan en mix dit al bakkend samen met de ui en knoflook. Zorg ervoor dat je de rasp in beweging houdt, want het heeft nogal de neiging om snel aan te koeken en dat willen we niet. Voor de smaak kun je een snufje peper toevoegen op dit moment.  Zodra de ‘hash’ goed heet is en je het idee hebt dat de aardappel goed verhit is geweest (5 tot 10 minuten > ligt aan je hoeveelheid) is het klaar! Maak je bord mooi op met de ‘hash’ en de salade (incl. tomaatjes en olijfjes) et voila! Oh en vergeet vooral niet de feta over de ‘hash’ te kruimelen. De combinatie van zoete aardappel en zoute feta is namelijk delicious!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s