Granola on the go

Niets is zo makkelijk óf zo lekker als een bakje yoghurt of (plantaardige) melk met eigen huisgemaakte granola! Geen muesli dus, maar granola > het verschil zit h’m vooral in het feit dat granola in de oven gebakken wordt met honing, zodat het crunchy clusters worden  en muesli (vroeger in ieder geval) in rauwe vorm gegeten wordt. Het is mijn favoriete werk lunch, omdat ik het altijd op voorraad heb en het gemakkelijk mee te nemen is. Het recept is afkomstig  van de fijne – Saving with Shellie – website en is lichtjes aangepast naar mijn eigen smaak en ervaringen.

Smakelijk!

granola 4 1kopieLOGO

Ingrediënten:

– 4 cups havermout (oats) (niet de snelkook stuff)
– 1/2 cup amandelen (grof gehakt en een paar hele)
– 1/2 cup cashewnoten (grof gehakt en een paar hele)
– 1/2 cup pecannoten (door midden gehakt)
– 3 eetlepels riet suiker / bruine suiker
– 1 theelepel kaneel poeder
– 1 snufje nootmuskaat
– 1 tot 2 theelepels vanille extract (ligt eraan hoe erg je van vanille houdt)
– 1/3 cup  goede kwaliteit honing
– 1/3 cup zonnebloem of olijfolie

– gedroogd fruit  (nana coins, cranberries, goji bessen) (optioneel)
– zonnebloem -en pompoenpitten (optioneel)

Here’s how to do it! Zet de oven aan < 170 °C. Hak je noten tot de gewenste grote en gooi alle droge ingrediënten in een kom. Mix vervolgens in een kleine kom alle ‘natte’ ingrediënten > olie, honing en vanille.
Meng de inhoud van beide kommen met elkaar en roer alles heel goed door, zodat de havermout en nootjes goed bedekt zijn met olie. Spreidt daarna  het mengsel uit over een bakplaat (leg er wel even een bakpapiertje onder) en schuif het de oven in. De baktijd van de granola ligt rond de 20 minuten. Het is echter van essentieel belang dat je het mengsel iedere 3 – 5 minuten omschept! Dit doe je totdat het geheel een gouden kleurtje heeft. Wanneer je dit punt bereikt hebt, zet je de oven uit, haal je de plaat uit de oven en laat je deze he-le-maal afkoelen < van belang om de crunchy brokstukken te krijgen. Uiteindelijk kun je alles omscheppen naar een luchtdichte container < hier blijft het ongeveer tot 3 weken houdbaar in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s