Pear puffs

 

Na de strawberry puffs presenteer ik u nu… pear puffs! Comfy en passend bij het seizoen van de vallende blaadjes. Deze verwarmende puffs horen wellicht niet helemaal bij een verantwoord eetpatroon, maar ‘regels’ zijn er om af en toe gebroken te worden. Je kunt altijd nog het argument gebruiken dat je in ieder geval fruit aan het nuttigen bent! Geniet ervan zonder een zwaar geweten, dan zijn ze het lekkerst!

Smakelijk!

20141002_175749kopieLOGO

Ingrediënten:

– 2 velletjes bladerdeeg (uit de vriezer, of zelf gemaakt)
– 1 kleine peer
– chocolade reep puur
– kaneel
– poedersuiker

Here’s how to do it! Zet de oven alvast aan en laat de bladerdeeg een klein beetje ontdooien zodat je de velletjes makkelijk kunt vouwen. Snijdt de peer door de helft (ook het steeltje!!) en schil beide helften. Schaaf met een mesje genoeg chocolade krulletjes om beide bladerdeeg vellen, lichtjes, te bedekken. Volg daarna onderstaande instructie.

pear instr2

De hoekjes vouw je naar binnen zodat aan de randen een verdikking ontstaat. De peer < bolle kant naar boven > komt hierdoor in een soort dalletje te liggen (op de puntjes van de hoekjes). Strooi als laatste wat poedersuiker en kaneel (naar smaak) over de peer helften en pop em in the oven( 220°C). De baktijd ligt rond de 15 – 20 minuten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s