Easy peasy

Na die heerlijke Pear Puffs is het misschien wel weer tijd voor een lichte en gezonde maaltijd. Nou, dat kan! Deze maaltijdsalade is namelijk hartstikke makkelijk te maken en ook nog eens heel gezond. Het blijft een beetje in de herfstsfeer door de spinazie, warme erwtjes en gekruide garnaaltjes, maar  is gelukkig wel lekker licht. Ideaal voor een balans-dag << wellicht handig om te onthouden voor na de kerstdagen! Als garnalen niet helemaal je ding zijn kun je natuurlijk ook kiezen voor andere vissoorten of kip wellicht, al is dat wel ietsje zwaarder. Mocht je in de vega/vegan scene zitten dan is het wellicht een leuk idee om tofu of champignons te gebruiken.

Smakelijk (waar je ook voor kiest)!

cfkopieLOGO

Ingrediënten:

– 50 gram baby bladspinazie
– 50 gram diepvries doperwten
– 100 gram (bio) garnaaltjes (vers of diepvries)
– 4 saté prikkers
– 1 eetlepel olijfolie (om in te bakken)

– sojasaus (naar smaak)

Kruiden/marinade:
– peper (naar smaak)
– zout (naar smaak)
– snuf cayennepeper
– snuf gemberpoeder
– 2 snuffen caribbean spices ( paprikapoeder, nigellazaad, knoflook, ui, peterselie)

Here’s how to do it! Als je verse garnalen gebruikt, pel deze dan eerst en maak ze schoon (darmkanaaltje). Gebruik je diepvries garnalen laat ze dan eerst ontdooien. Laat vervolgens de saté prikkers wellen in wat water, zodat ze straks niet aanbranden in de pan. Dan…de marinade. Doe de (bak) olijfolie in een kommetje en voeg daar alle kruiden bij. Sta je nu in de keuken en denk je shit ik heb geen gemberpoeder, of een van de andere kruiden, dan is dat geen wereldramp. Kijk of je een kruid hebt die er op lijkt qua smaak of pit en voeg die dan toe. Heb je alleen zout en peper, dan gebruik je alleen zout en peper! Leg de garnaaltjes in de marinade en laat dit > jawel > marineren. Hoe langer hoe beter, maar moet je nog stofzuigen, sporten, de hond uitlaten en daarna meteen slapen, nou dan is een kwartiertje ook wel voldoende.  Laat een klein beetje water koken voor de erwten en laat ook de grillpan alvast warm worden. Rijg vervolgens de garnalen aan de saté prikkers en grill ze in de pan. Ondertussen laat je de erwten heel snel koken in het water (niet te lang) en spoel je ze koud af < zo garen ze niet verder, maar blijven ze wel lauw/warm. Maak een bordje mooi op met de spinazie, doperwten en garnalen spiesen en druppel wat sojasaus over het geheel voor wat extra smaak. YUMM!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s