Fish & Chips, with a twist!

Fish & Chips .. wie heeft er nu niet van gehoord? Heerlijke, dikke, frieten met vettige vis, in een krant, aan de waterkant. Yumm! Helaas is het allemaal niet zo gezond als we soms hopen, dus bied ik bij deze een alternatief! Hopelijk vinden jullie het lekker!Smakelijk! Fish & Chips .. who hasn’t heard of it? Delicious, thick, potato chips with greasy fish, wrapped in a newspaper, down by the water. Yumm! Unfortunately for us.. it isn’t as healthy as we might have hoped, so I’m offering you an alternative! Hope you like it!Enjoy!

fish&chips

Ingredienten:

 • 1 zoete aardappel, in dunne plakjes
 • 1 cup doperwtjes
 • 1 of meer reuzen garnalen
  [of een ander soort vis]
 • 10 gr boter (plantaardig)
 • 1 scheutje melk
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel aïoli
 • peper en zout naar smaak
 •  paprika poeder
Ingredients:

 • 1 sweet potato, thinly sliced
 • 1 cup sweet peas
 • 1 or more large prawns
  [or a different kind of fish]
 • 10 gr butter [plant based]
 • 1 splash of milk
 • 2 tbsp olive oil
 • 1 tsp aïoli
 • salt and pepper to taste
 • powdered paprika
Here’s how to do it! Verwarm de oven voor op 180 °C en snijdt de aardappel in hele fijne plakjes. Als je in het bezit bent van een mandoline, dit is het moment om hem uit de kast te halen! Bestrijk de schijfjes met olijfolie en leg deze vervolgens op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Besprenkel de schijfjes met zout, peper en wat paprika poeder voordat je ze de oven in schuift en zet de wekker op ongeveer 10-15 minuten. (Houdt de schijfjes wel in de gaten, want ze verbranden vrij snel!) Verwarm vervolgens in een steelpannetje de boter en melk tot de boter gesmolten is en voeg daarna de erwtjes toe. Deksel erop en lekker 10 minuutjes laten sudderen. Pureer het geheel vervolgens met een vork tot de gewenste pureeconsistentie samen met wat gemalen peper en zout. Als laatste giet je wat olijfolie in een pan, samen met de aioli en bak je de garnalen tot ze mooi roze (en warm) zijn. Leg alles netjes op een bord, et voilà! Here’s how to do it! Pre-heat the oven at 350 degrees Fahrenheit and thinly slice the potato. If you own a mandoline, this is the time to use it my friend! Drizzle a little olive oil over the potato slices  and arrange them on a baking sheet, lined with foil. Sprinkle with some salt, pepper and powdered paprika before you shove ‘em in the oven. Roast the potato slices for about 10 to 15 minutes (and keep an eye on them, ‘cause they burn quite easily!) Heat the butter and milk in a small saucepan and add the sweet peas. Put a lid on top and simmer for about 10 minutes. Mush the peas, with a fork, until you’ve hit the right consistency. Mix in some salt and pepper to bring out the flavor and try to keep the mushy peas warm. The next step is to heat some olive oil along with the aioli in a pan and fry the prawns until they are warm and pink. Throw everything on a plate, et voilà!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s