*Winter wonderlands*

Deze heerlijke, kleine, snoep traktaties zijn super leuk om tijdens de kerstvakantie te maken. Daarbij maakt het absoluut niet uit waar je woont of waar je vandaan komt, omdat er voor ieder wat wils is. Voor de mensen met zon alom zijn er namelijk de frozen yoghurt snoepjes en voor de mensen die in de vrieskou zitten zijn er de chocolade snoepjes! Beiden variaties zijn enorm lekker en besprenkeld met gedroogde (superfood) besjes! These wonderful little candy treats are fun to make during the holidays, wherever you are! For the sunshine people we have the frozen yoghurt treats and for the people caught in a snowstorm we haven the chocolate treats! Both are super yummm and covered in healthy superfood (dried) berries.

cfyoghurt1    coco

Ingrediënten:

– gram griekse yoghurt

[naar eigen smaak]

– gedroogde superfood berry mix

[moerbijen, goji-, inca-, en cranberries)

– fruit om yoghurt mee op smaak te brengen
[optioneel]

—————

– gram chocolade (boven 70% cacoa)

– gedroogde superfood berry mix

[moerbijen, goji-, inca-, en cranberries)

Ingredients:

– grams of greek yoghurt

[flavor of your choice]

– dried superfood berry mix

[Mul-, goji-, inca- and cranberries]

– fruit to flavor your yoghurt with
[optional]

————-

– grams of chocolate [ 70% cacoa or more]

– dried superfood berry mix

[Mul-, goji-, inca- and cranberries]

 

Here’s how to do it!

Yoghurt

Schep de yoghurt in de vormpjes die je wilt gebruiken. Je kunt een muffinblik gebruiken, maar ik zou kiezen voor siliconen vormpjes, omdat je de snoepjes daar makkelijker uit krijgt. Gebruik ongeveer 1 tot 1 ½ eetlepel per vormpje en besprenkel daarna ieder vormpje met de gedroogde besjes. Duw de besjes een beetje in de yoghurt en zet de vormpjes in de vriezer. Laat ze daar ongeveer 4 tot 5 uur inliggen en peuzel ze daarna lekker op.

Chocolade

Verhit wat water in een pannetje, zodat je de chocolade ‘au bain marie’ kan smelten. Breek de chocolade in kleine stukjes en leg ze in een hittebestendig kommetje. Klem het kommetje in de pan en zorg ervoor dat de bodem het water niet raakt. Zorg er tevens voor dat het water niet kookt, anders wordt de chocolade te warm en verliest hij stevigheid bij het hard worden. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is zet je het kommetje in een bakje met ijswater en blijf je roeren, totdat de chocolade flink is afgekoeld (maar nog niet aan het stollen is!). Wanneer je dit punt hebt bereikt giet je de chocolade in de gewenste vormpjes. Ook hier zou ik voor de siliconen vormpjes kiezen. Besprenkel de chocolade met de gedroogde besjes, druk ze licht aan en laat de vormpjes stollen in de vriezer voor wederom een uur of vier/vijf. Geniet ervan!

Here’s how to do it!

Yoghurt

Pour the yoghurt into the mould(s) that you want to use. You could use a muffin tin but I would use the silicone baking moulds, because the treats will come out much easier. Use about 1 to 1 ½ table spoon of yoghurt per treat/mould and sprinkle the dried berries on top. Make sure you press the berries into the yoghurt, so they set in the yoghurt, but still pop out on top. After that pop ‘em in the freezer and let them set for about four to five hours.

Chocolate

Heat some water in a saucepan, so you can melt the chocolate ‘au bain marie’. Finely chop the chocolate and place it in a heatproof bowl that fits snuggly into the saucepan. Please make sure the bottom of the bowl doesn’t touch the water or it will overheat. Also, the water shouldn’t come to a boil during the process! Stir with a metal spoon until the chocolate has melted and place the bowl in some ice water. Keep stirring until the chocolate has cooled down a bit. It should feel lukewarm, not cold. Pour the chocolate into the mould(s) – 1 to 1 ½ tablespoons per treat/mould– and sprinkle the dried berry mix on top. Make sure you press the berries into the chocolate. That way they’ll set in the chocolate, but still pop out on top. After that pop ‘em in the freezer and let them set for about four to five hours. Enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s