Broccoli & Spinach Soup

Deze yummie soep bevat zoveel goede eigenschappen, dat je hem eigenlijk wel MOET maken (en eten)! Het bevat je dagelijkse portie groenten en er is geen rommel aan toegevoegd om hem groener te laten lijken of smaken.

Deze soep is tevens het laatste ‘groene januari’ receptje, maar niet getreurd want februari kleurt dit jaar.. Oranje!

Aangepast/naar recept van:
Cook Eat Live Vegetarian

This yummy looking + tasting little soup is so easy to make and so good for you, you basically just HAVE to make (and eat) it! It contains your daily greens and no garbage is added to make it look greener or taste greener.

This soup is also the last of the ‘green January’ recipes, but don’t feel sad ‘cause February is going to be colored ..Orange!

Adapted from:
Cook Eat Live Vegetarian

green soup

 

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 grote broccoli
– 1 ui gesnipperd
– 2 knoflookteentjes, fijn gesneden
– 1 theelepeltje mosterd
– 1 snufje cayenne peper
– 1 liter groente bouillon
– 150 gr verse spinazie
– Parmezaanse kaas + zwarte peper naar smaak

Ingredients:

– 2 tbsp. olive oil
– 1 large head broccoli
– 1 onion chopped
– 2 cloves garlic, finely chopped
– 1 tsp mustard
– a pinch of cayenne pepper
– 1 liter vegetable stock
– 150 gr fresh spinach
– grated parmesan + black pepper to taste

 

Here’s how to do it! Snijdt de hele broccoli in kleine stukjes. Verhit vervolgens de olijf olie in een grote pan en voeg de ui, broccoli, knoflook, mosterd, cayenne en zwarte peper toe. Fruit het geheel zo een 3-5 minuten aan in de pan, totdat de ui licht begint te kleuren. Giet de helft van de bouillon in de pan, leg er een deksel op en laat het 20-25 minuten pruttelen.

Voeg daarna de rest van de bouillon toe, breng het geheel aan de kook, gooi de spinazie erbij en blijf roeren totdat de spinazie zacht is (niet snottig!). Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer het geheel tot een zachte substantie. Warm de soep nog even op en serveer hem  in verwarmde kommetjes. Garneer met wat Parmezaanse kaas en zwarte peper, voila!

Here’s how to do it! Cut the entire broccoli into small pieces. Heat the olive oil in a large pot and add the onion, broccoli, garlic, mustard, cayenne and black pepper. Cook the ingredients for about 3-5 minutes and keep stirring until the onion is starting to brown. Add half of the vegetable stock to the pot, cover it with a lit and cook the ingredients  20-25 minutes.

Pour in the rest of the vegetable stock, bring it to a boil, add in the spinach and keep stirring to wilt the stuff. Ready? >  Remove the pot from the heat and blend (with a stick blender) until smooth. To serve: bring the soup back up to a boil and ladle it into warmed bowls < garnish with grated cheese and a little bit of black pepper!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s