Overnight Tomato-bread!

Ik vond dit fijne ‘zongedroogde tomaten brood’ recept op een Duits blog en dacht.. waarom zou ik al dit lekkers voor mijzelf houden? Het brood is heerlijk en zo ongelooflijk makkelijk te maken, dat je het eigenlijk wel moet proberen!
Geniet ervan!

Aangepast/naar recept van:
Greenway36

I found this lovely ‘sundried tomato bread’ recipe on a German food blog and I thought.. why not share it with all of you! It’s delicious and so so easy to make, you just have to give it a try!
Hope you enjoy!

Adapted from:
Greenway36

tomatenbrood Logo

Ingrediënten:

– 600 + 100 gram volkorenmeel
– 500 ml water
– ½ kubusje verse gist
– 1 el zout
– 1 el gedroogde basilicum
– 1 el gedroogde oregano
– 150 gram zongedroogde tomaten
in olie [uitgelekt]

Ingredients:

– 600 + 100 gr whole wheat flour
– 500 ml water
– ½ cube fresh yeast
– 1 Tbsp salt
– 1 Tbsp dried basil
– 1 Tbsp dried oregano
– 150 gr sundried tomatoes in oil
[drained]

Here’s how to do it!
Snijdt de tomaatjes klein, meng ze door het (100 gr) meel en zet apart. Los het gist op in water, meng dan het overige meel (600 gr) met het zout en de kruiden en voeg beide componenten bij elkaar. Nu snel de boel mengen (mixer met deeghaken!) en als het een natte plakkerige massa is meng je het tomaten/meel frutje er doorheen. Bestuif een grote! soeppan met meel en leg daar de natte brei in. Bestuif dan ook de bovenkant van de weke massa met meel, plaatst de deksel op de pan en laat dit minimaal 12 uur! rijzen in de koelkast!

De volgende dag laat je het deeg, een uur buiten de koelkast, op kamertemperatuur komen. Verwarm dan de oven voor op 200 C en bestuif je werkbank met meel. Deel het deeg door tweeen < niet meer kneden en bestuif ook de bovenkant van het deeg met meel. Draai er vervolgens 30 cm lange broden van. Leg beide broden op een bakplaat (met bakpapier) in het midden van de oven. Afbakken in +/- 40 minuten en even laten afkoelen.

Here’s how to do it!
Cut up the tomatoes and combine them with 100 gr of flour < set aside. Dissolve the yeast in water and add the remaining flour (600 gr), salt and herbs. Mix it all together (quickly!) with a mixer < use dough hooks > and add in the floured tomatoes. The dough is going to look wet and sticky so don’t worry, you’re doing great! Next, dust a large pan with flour, place the dough inside the pan and dust the dough as well. Cover the pan and let it work its magic in the fridge for at least 12 hours!

Day two. Take out your dough and let it sit outside the fridge, at room temperature, for about an hour. Pre-heat your oven at 200 C/375 F en dust your surface area with flour. Separate the dough (2 pieces) en dust with flour < no kneading! > twist the dough into a 30 cm loaf and place both of them on a baking tray, lined with paper. Shove them in the oven and leave ‘em there for approximately 40 minutes. Remove from the oven and leave to cool on a wire rack.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s