Pumpkin soup!

Deze yummie pompoen soep brengt weer een beetje zonneschijn terug in je leven! En niet alleen dat! In deze wintermaanden is het belangrijk om je gezondheid op peil te houden en dus je groentes te eten! Dat kan nu heel makkelijk.. met deze soep! This yummie pumpkin soup will bring some sunshine back into your life. And that’s not all! It’s important to maintain a good and healthy lifestyle during these cold and dark months, otherwise you could get sick. So .. be good, eat your veggies >> >> eat this soup!

soep pompoen LOGO

 

Ingrediënten:

– 2 eetlepels kokos olie
– 1 ronde, middel grote, oranje pompoen
– 4 sjalotjes
– 3 knoflookteentjes
– 1 liter bouillon (groente/tuinkruiden)
+ 1 cup water extra
– 2 eetlepels curry madras (poeder)
– 2 theelepels koriander (gedroogd)
– 1 snufje cayennepeper (poeder)
– ¼ theelepel zout
– 1/8 theelepel chili (vlokjes)
– kokosrasp (optioneel)

Ingredients:

– 2 tablespoons coconut oil
– 1 round, average size, orange pumpkin
– 4 shallots
– 3 garlic cloves
– 1 liter broth (veggie)
+ 1 cup water extra
– 2 tablespoons curry madras (powder)
– 2 teaspoons coriander (dried)
– 1 pinch cayenne pepper (powder)
– ¼ teaspoon salt
– 1/8 teaspoon chili flakes
– coconut flakes (optional) 

Here’s how to do it!
Hak de pompoen in grote dobbelstenen (zonder schil) en verwarm de olie in een grote (soep)pan. Voeg de pompoen, ui, knoflook, curry poeder, koriander, cayennepeper, zout en chili vlokjes toe aan de pan. Bak de ingrediënten totdat de ui glazig is geworden en voeg dan de bouillon toe. Laat het geheel aan de kook komen en laat het daarna ongeveer 20 minuten sudderen, totdat de pompoen zacht is. Proef en kijk of het nog wat meer kruiden nodig heeft. Haal dan de pan van het vuur, voeg de cup water toe, roer de soep even door en pureer het tot een gladde massa met een handmixer and you’re done! Warm de soep wel nog even op voor het serveren.
Here’s how to do it!
Cut up the pumpkin into bite size pieces (no skin!) and heat the oil in a large Dutch oven over medium heat. Add in the pumpkin, onion, garlic, curry powder, coriander, cayenne pepper, salt and chili flakes. Cook, stirring occasionally, until the onion is looking translucent. Then it’s time to add the broth. Bring the mixture to a boil, reduce heat and let it simmer until the pumpkin is soft < takes about 20 minutes. Taste to see if it needs more seasoning, if not >> add the extra cup of water to the mixture, stir and remove soup from heat. Blend soup (with a hand mixer) until smooth and that’s it! You’re done! Re-heat and serve!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s