Sunshine (lemon) cake

Lente! Het zonnetje schijnt en we ontwaken langzaam uit onze winterslaap. Tijd dus voor een traktatie met wat zonneschijn! Deze citroentaart/citroencake is heerlijk fris en vrolijk >> ideaal dus voor een weekendje met vrienden en/of familie!

P.s. De veganistische versie kan hier gevonden worden.

It’s spring! The sun is shining, hibernation is over! So get your butt in the kitchen and bake this delicious lemon cake! It’s fresh and sunny, perfect for a weekend with family and friends! < if you feel like sharing.

P.s. Vegan version can be found at: Fresh Heather!

Lemon cake

Ingrediënten:

– 1 ½ cup bloem
– 3/4 cup rietsuiker
– ¼ cup olijfolie
– 1,25 cup melk
– ½ theelepel zout
– 1 theelepel baking soda
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel citroensap
– citroen zeste (van 2 citroenen)

Extra citroensmaak en glans:

– ¼ cup rietsuiker
– ¼ cup citroensap

Ingredients:

– 1 ½ cup all-purpose flour
– ¾ cup cane sugar
– ¼ cup olive oil
– 1.25 cup milk
– ½ tsp salt
– 1 tsp baking soda
– 1 tsp vanilla extract
– 1 tsp lemon juice
– lemon zest (from 2 lemons)

Extra lemon flavor and shine:

– ¼ cup cane Sugar
– ¼ cup lemon juice

Here’s how to do it!

Zet de oven aan (180 C). Pak 2 grote kommen. In de eerste kom meng je alle droge ingrediënten: bloem, rietsuiker, zout en backing soda. In de tweede kom meng je bijna alle natte ingrediënten: olijfolie, melk, vanille en citroen zeste. Voeg de natte smurrie bij de droge en meng de boel met (zo min mogelijk) grote slagen. Op het aller laatste moment voeg je de citroensap toe en roer je nog één laatste keer. Het blijft een natte boel, so no worries, het gaat prima! Beleg een ronde bakvorm met bakpapier en giet het beslag er in. Plaats de bakvorm in de oven en bak de cake ongeveer 35 minuten. De bovenkant dient licht gekleurd te zijn. Laat de cake vervolgens een kwartiertje afkoelen en maak intussen de siroop (rietsuiker en citroensap). Bedruip de cake met de siroop en serveer!

De cake is vrij zwaar/machtig, dus begin met kleine porties!

Here’s how to do it!

Turn on the oven (350 F) and get yourself 2 big bowls. Combine all the dry ingredients (flour, cane sugar, salt and backing soda) in the first bowl and (almost) all the wet ones in the second bowl (olive oil, milk, vanilla and lemon zest). Add the wet stuff to the dry stuff and mix. Don’t over mix! Add the lemon juice to the mixture and stir one last time. I know it looks really wet, but you’re doing great! Pour the mixture into a tin, lined with grease proof paper and place it in the oven for about half an hour. The top of the cake should be slightly (dark) colored. Leave the cake to cool (about 15 minutes). Prepare the syrup (cane sugar and lemon juice) and drizzle it on top of the cake. That’s it!

It’s quite a heavy cake so you might want to serve smaller slices at first!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s