Chia pudding

Dit kleine, maar fijne ontbijtje is op mijn lijf geschreven. Ik ben absoluut geen ochtend mens en blijf het liefst zo lang mogelijk in mijn bed liggen. Dit ontbijtje maak ik dan ook de avond van te voren, zodat ik het ’s ochtend alleen nog maar uit de koelkast hoef te halen, wanneer ik mij naar mijn werk haast. De frambozen heb ik aan de pudding toegevoegd voor de mooie roze kleur en zomerse smaak. Ben je net als ik geen ochtendmens, probeer dan deze chia pudding, welke barstensvol zit met superfoods! This little breakfast is perfect for me (‘cause I’m not a morning person AT ALL). I don’t want to ‘waste’ my precious time on making breakfast in the morning, so I prepare this beauty the night before and it allows me to sleep in, rush to work and STILL eat healthy. I chose to enrich the pudding with raspberries, because they are good for you and they add a bit of pink and flavor to the dish. Please give this lovely chia pudding, boosting with superfoods, a try! Especially if you’re not a morning person like ME.

chia pudding

Ingrediënten:

– ¼ cup kokosmelk
– ¼ cup water
– 1 banaan
– 4-6 frambozen
– 2 eetlepels chia zaad

Extra frambozen

Ingredients:

– ¼ cup coconut milk
– ¼ cup water
– 1 banana
– 4-6 raspberries
– 2 tablespoons chia seeds

Extra raspberries

Here’s how to do it!
Gooi de kokosmelk, de banaan, het water en de frambozen in een blender en meng/pureer tot een gladde massa. Giet het mengsel in een afsluitbaar bakje en lepel vervolgens de chia zaadjes erdoor. Deksel erop en klaar! Bewaar het bakje in de koelkast. Roer de pudding voordat je h’m wilt eten een paar keer goed door en top het geheel af met de extra frambozen!

N.B. Je kunt ook een keer mango, aardbeien, bosbessen, chai of kaneel proberen in plaats van de frambozen!

Here’s how to do it!
Throw everything (coconut milk, water, banana and the raspberries) in a blender. Blend, blend, blend until smooth and transfer to an airtight container. Stir in the chia seeds, place the lid on the container and store it overnight in the fridge. Give it a good stir the next day and add the extra raspberries to the pudding!

P.S. If you want, you can swap the raspberries for mango, strawberries, blueberries, chai or cinnamon!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s