Easy apple galette

Het is lente, bijna zomer en vers fruit is vrijwel op iedere straathoek te vinden. Helaas ben ik allergisch voor verschillende rauwe fruitsoorten, waaronder appels. Ik mag ze alleen nadat ze goed verhit zijn geweest. Waarschijnlijk komt daar dan ook mijn voorliefde voor appeltaarten vandaan. Vandaag deel ik deze liefde met jullie >> dus check out dit fijne recept voor een heerlijke en makkelijke appel galette! It’s spring, almost summer and fresh fruit is starting to pop up everywhere you go. Unfortunately I’m allergic to a couple raw versions of fruit, including apples. I can only eat them after they’ve been heated. Guess that explains my love for apple pies. Today I’m sharing that love >>so go check out this wonderful recipe for a delicious and easy apple galette!

apple galette

Ingrediënten:

Deeg
– 185 gr bloem
– 60 gr poedersuiker
– 125 g boter (koud, in blokjes)
– 40 ml citroensap
– 1 ei, licht geklopt

Vulling
– 2 appels
– 20 ml citroensap
– 1 – 1,5 theelepel kaneelpoeder
– 2 eetlepels suiker

Ingredients:

Dough

– 185 grams flour
– 60 grams powdered sugar
– 125 grams butter (cold, cubed)
– 40 ml lemon juice
– 1 egg, lightly beaten

Filling
– 2 apples
– 20 ml lemon juice
– 1 – 1,5 Tsp cinnamon
– 2 Tbsp sugar

Here’s how to do it!

Verwarm de oven voor op 180 C. Gooi de bloem en poedersuiker in een kom. Meng vervolgens de boter er met je vingertoppen, al wrijvend, doorheen, totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Maak dan een kuiltje in het midden en voeg het citroensap toe. Kneed het deeg tot een bal en leg het op wat plasticfolie. Rol het deeg uit tot een platte cirkel, maar let op dat het deeg niet te dun wordt en bedek ook de bovenkant met plastic folie. Zet het deeg opzij in de koelkast. Snijdt de appels in dunne plakjes en meng ze in een kom met de suiker, citroensap en kaneelpoeder. Haal het deeg na minimaal 15 minuten uit de koelkast en plaats het, zonder plasticfolie, op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de appels in het midden van het deeg. Laat een rand van ongeveer 5 cm vrij. Vouw deze rand om naar binnen over de buitenste rand van de appels. Strijk met een kwastje wat ei over de rand en strooi er een beetje suiker overheen. Plaats de bakplaat in de oven voor ongeveer 30-35 minuten.

Here’s how to do it!

Pre-heat the oven at 180 C/365 F. Throw the flour and powdered sugar in a bowl and add the butter to the mix. Rub the mixture and butter between your fingertips until it’s starting to look like breadcrumbs. Make a little hole in the middle of the mixture and pour in the lemon juice. Knead the dough into a small ball and place it on some plastic foil. Roll out the dough as wide as you can without it getting to thin. Top it again with plastic foil and set it aside in the fridge. Cut the apples in thin slices and mix them in a bowl with the lemon juice, cinnamon and sugar. After a minimum of 15 minutes take out the dough and transfer it to a baking tray lined with baking paper. Place the apples in the middle of the dough circle and fold the edges inward. Brush the dough with the egg wash, then dust with sugar. Get the galette in the oven and set the timer: 30 -35 minutes.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s