Caesar salad (kale)

De zomer zit er weer op en met het verkleuren van de bladeren begint bij mij ook gelijk de hunkering naar een goed gevulde buik met lekker eten. Onderstaand recept is dan ook ideaal voor deze overgangsperiode tussen zomer en herfst, omdat het nog steeds een gezonde salade (zomer) betreft, maar dan met boerenkool (herfst/winter) en pittige croutons! Dus ga je gang en verras jezelf met deze heerlijke (boerenkool) Caesar salade!!

Aangepast/naar recept van:
Hatchery.co

Summer has come and gone. The trees are turning red, orange or golden brown and my tummy suddenly aches for naughty comfort food. The dish below is ideal for this transition between summer and autumn food, because it’s still a healthy salad (summer) but with kale (autumn/winter) and spicy croutons! So go ahead and surprise yourself with this lovely (kale) Caesar salad!!

Adapted from:
Hatchery.co

Caesarlogo

Ingrediënten:

Salade
– 40 gram boerenkool
– 2 theelepels caesar dressing
– 1 handje Tom berries (of tomaatjes)
– 25 gram geschaafde Parmezaanse kaas

Croutons
– 2 sneden donkerbrood in blokjes gesneden
– 1 eetlepel olijfolie
– peper naar smaak
– zout naar smaak
– 1 à 2 theelepels gerookte paprikapoeder
– cayennepeper naar smaak

Ingredients:

Salad
– 40 grams kale
– 2 teaspoons Caesar dressing
– 1 small hand Tom berries (or tomatoes)
– 25 grams grated parmesan cheese

Croutons
– 2 slices dark bread cut into small cubes
– 1 tablespoon of olive oil
– pepper to taste
–  salt to taste
– 1 to 2 teaspoons smoked paprika
– cayenne pepper to taste

Here’s how to do it!

Verwarm de over voor op 180 C. Gooi de boerenkool in een grote kom tezamen met de dressing, Tomberries en geschaafde Parmezaanse kaas. Snijdt de sneden brood in robuuste blokjes en meng deze met de olijfolie en kruiden. Leg de blokjes in een ovenschaal en laat ze in +/- 10 minuten krokant worden in de oven. Strooi ze hierna over de salade, meng alles goed door elkaar et voila! Smakelijk!

Tip: voeg wat kip en/of ei toe aan de salade!

Here’s how to do it!

Pre-heat the oven at 180 C/365 F. Throw the kale in a large bowl together with the dressing, Tomberries and Parmesan cheese. Cut the bread slices into cubes and mix them with the olive oil and spices. Place them in the oven on a tray and bake them crispy in +/- 10 minutes. After that, mix ‘em in with the rest of the salad et voila! Enjoy!

Tip: add some chicken and/or egg to the salad!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s